Laat je inspireren om de mooiste babynamen te vinden. Sla namen op, maak toplijsten aan en link je eigen naam aan je favoriete website!

Anna

De naam Anna is nog beschikbaar. Dus zet je site in de spotlight! Klik op de naam, zodat de URL van je favoriete website hier rechts komt te staan.
Anna

Word letterlijk eigenaar van deze naam!
Voor 1 euro per letter link je al een naam.
Je site komt in de spotlight te staan en zal meer bezoekers aantrekken.
Linken naar bijvoorbeeld je Facebook is ook mogelijk.
Of als origineel cadeau.
De naam is maar 1x te koop, dus zorg dat jij degene bent!

Link deze naam nu

Misschien ben je ook geïnteresseerd in: An, Ana, Anaïs.

Betekenis Anna

Griekse vorm van Hebreeuwse Hanna, wat betekent `genade, begenadigde, lieflijke’ (ook in de Latijnse literatuur komt de naam Anna, zij het van andere oorsprong, al voor).

In de bijbel wordt Anna genoemd als de naam van een profetes. Zijn grote verbreiding kreeg de naam echter door Anna, de vrouw van Joachim, moeder van Maria. Zij werd de patrones van de huismoeders.

Bekende naamdraagster: Anna Wintour (3 november 1949) is een Brits-Amerikaans redactrice en journaliste. Ze is vooral bekend als de hoofdredactrice van de Amerikaanse uitgave van modetijdschrift Vogue.

Anna Paquin (24 juli 1982) is een Canadese actrice. Haar eerste film was The Piano, waarvoor ze op 11 jarige leeftijd de Academy Award voor beste vrouwelijke bijrol won. Ze was de tweede jongste winnaar in Oscar geschiedenis.

Komt voor in categorie: Bijbelse namen, Griekse namen, Meest gegeven namen, Namen van celebrities.
Heet jij Anna of heb je een mening over deze naam?

Geef dan advies aan ouders die hun kind Anna willen noemen. Vul de onderstaande velden in en deel het met ons.
<


10674