Laat je inspireren om de mooiste babynamen te vinden. Sla namen op, maak toplijsten aan en link je eigen naam aan je favoriete website!

Hoe vind ik de mooiste naam?

Een naam voor je baby kiezen blijft altijd lastig. Vaak moet niet alleen jij maar ook je partner de naam mooi vinden. Het kan natuurlijk zo zijn dat jij en je partner wel al van tevoren weten dat de naam een bijbelse naam moet zijn of van een bepaalde herkomst. In dat geval, is het vinden van een naam al wat makkelijker, maar de uiteindelijke keuze kan nog steeds moeilijk zijn.

Het aanbod van namen is zo groot. En je wilt een mooie naam kiezen, waar je later geen spijt van krijgt én waar je kind later geen vervelende gevolgen van zal hebben. De naam voor je baby kies je dus met zorg. Maar waar moet je op letten? En hoe kan je de perfecte naam vinden?

pure-moments-baby-namen-post

Fotografie: PureMoments
Wil jij ook een foto laten maken van je kind(eren)? Ga dan naar de website: www.puremoments.nl

 

Populaire namen

Er bestaan duizenden namen. Dat maakt het al niet makkelijk. Het zoeken in een toplijst van de meest gegeven namen, die in Nederland gegeven zijn, maakt het al weer wat makkelijker. Er staan namelijk namen in die andere mensen al met zorg hebben uitgezocht of gewaardeerd hebben. Op veel websites vind je zo’n lijst dan ook terug.

Wij denken dat het categoriseren van de toplijst je verder zal helpen. Een bepaalde categorie zal je aanspreken. Maar wat zijn daaruit dan de meest gegeven namen? Op onze homepage vind je populaire categorieën terug, met daarin de top 10 meest gegeven namen in Nederland. Namen die opgenomen zijn in het geboorteregister van Nederland. Met de M/V filter, die op de homepage rechts, te vinden is kun je zelf de mannen- of vrouwennamen eruit filteren. Handig! Voor het geval je al weet of je op zoek bent naar een meisjes- of jongensnaam.
 

Dubbele namen

In onze databank komen we veel dubbele namen tegen. opvallend is dat het voornamelijk de Nederlandstalige namen zijn die gecombineerd worden. Wil jij je kind een dubbele naam geven, dan vind je op deze site hiervan een aparte categorie bij de ‘inspiratie’. Onze tip: let ook op mooie initialen.
 

Kindernamen van celebrities

Celebrities lopen vaak voor op wat een trend gaat worden. Ze geven hun kind vaak originele namen of namen die later weer helemaal hip worden. Om je te laten inspireren hebben we hier een speciale categorie voor aangemaakt, ‘kindernamen van celebrities‘.
 

Hulp bij het kiezen van een naam

Door tools op onze website, denken wij dat het vinden van mooie namen een stuk makkelijker zal zijn. Om ervoor te zorgen dat jij het maximale uit onze site haalt hieronder in het kort onze tips:

Schakel mannen & vrouwen filter in, als je al weet of het een jongen of een meisje wordt.
Zoek binnen de vele categorieën op onze website.
Bekijk de top 10 lijsten die we speciaal voor jou hebben aangemaakt.
Lees achtergrondinformatie over namen door binnen een categorie op een naam te klikken.
Bekijk statistieken van een naam op de naampagina, via de link ‘statistieken’.
Lees meningen van naamdragers.
Sla namen op, zodat je later de beste of mooiste naam kunt kiezen.
Maak notities bij je opgeslagen namen.
Orden je opgeslagen namen en maak je eigen toplijst.
Vraag je vrienden wat ze ervan vinden en deel je opgeslagen namen online.

 
Start met zoeken

 


Was deze tekst nuttig?

10674