Laat je inspireren om de mooiste babynamen te vinden. Sla namen op, maak toplijsten aan en link je eigen naam aan je favoriete website!

Ko

De naam Ko is nog beschikbaar. Dus zet je site in de spotlight! Klik op de naam, zodat de URL van je favoriete website hier rechts komt te staan.
Ko

Word letterlijk eigenaar van deze naam!
Voor 1 euro per letter link je al een naam.
Je site komt in de spotlight te staan en zal meer bezoekers aantrekken.
Linken naar bijvoorbeeld je Facebook is ook mogelijk.
Of als origineel cadeau.
De naam is maar 1x te koop, dus zorg dat jij degene bent!

Link deze naam nu

Misschien ben je ook geïnteresseerd in: Kobe, Koen, Koene.

Betekenis Ko

Vorm van Jacob. Hebreeuws ja’aqob, in verband met de geschiedenis van Jakob en Esau, de zonen van Isaak, verklaard als `hij greep de hiel, hij verdrong (zijn broer), bedrieger’.

Bekende naamdrager: Ko van Dijk (junior) (1916 – 1978) was een Nederlandse toneel-, televisie-, film- en hoorspelacteur en daarnaast toneelregisseur. Hij speelde in 46 jaar ruim 300 rollen, op toneel, in televisieseries, speelfilms en hoorspelen. Hij werd in deze tijd twee keer benoemd tot acteur van het jaar.
In 1957 zorgde hij voor veel ophef in de pers door de hem dat jaar toegekende “Louis d’Or” (de prijs voor de beste toneelspeler van het jaar) publiekelijk te weigeren. Hij was geïrriteerd over de jury die in zijn rapport veel commentaar had op zijn manier van spelen en hem allerlei tips gaf om die te verbeteren.

Komt voor in categorie: + Overige Nederlandse namen, Korte namen, Top Nederlandse namen.
Heet jij Ko of heb je een mening over deze naam?

Geef dan advies aan ouders die hun kind Ko willen noemen. Vul de onderstaande velden in en deel het met ons.
<


10668