Laat je inspireren om de mooiste babynamen te vinden. Sla namen op, maak toplijsten aan en link je eigen naam aan je favoriete website!

Mami

De naam Mami is nog beschikbaar. Dus zet je site in de spotlight! Klik op de naam, zodat de URL van je favoriete website hier rechts komt te staan.
Mami

Word letterlijk eigenaar van deze naam!
Voor 1 euro per letter link je al een naam.
Je site komt in de spotlight te staan en zal meer bezoekers aantrekken.
Linken naar bijvoorbeeld je Facebook is ook mogelijk.
Of als origineel cadeau.
De naam is maar 1x te koop, dus zorg dat jij degene bent!

Link deze naam nu

Misschien ben je ook geïnteresseerd in: Maaike, Maarten, Maartje.

Betekenis Mami

Mami, Mammitu, Mamu of Mama, ook Ninmah, was in de Mesopotamische mythologie van het Mesolithicum de Schepperes van al wat is. Dit vrouwelijk beginsel of Moedergodin schiep, aldus de mythe, ook de mens uit klei. Zij voedde haar schepselen met de eigen magische fluïdums. Deze namen waren waarschijnlijk epithetons of andere aanroepingsvormen voor Ninhursaga. Zij wordt in de scheppingverhalen en in het zondvloedverhaal rond Atrahasis vermeld. In latere tijden zijn de attributen van deze Godin overgedragen op de Godin Nammu, die in het Sumerisch hetzelfde ideogram kreeg als dat voor ‘zee’ of ‘oceaan’ (symbool van het oerwater of vruchtwater van het heelal).
Mami verschijnt eveneens als Belet-ili of Nintu in het Babylonisch epos Atra-Hasis.

Bekende naamdraagster: Mami Awuah Asante (9 oktober 1975) is een voormalige Nederlandse sprintster, ze is van Ghanese afkomst. Ze veroverde in de periode 1988-2000 zowel in- als outdoor in totaal veertien nationale sprinttitels, waarvan vijf bij de senioren. Als junior en senior maakte ze jarenlang deel uit van nationale 4 x 100 m estafette sprintploegen.

Komt voor in categorie: Ghanese namen.
Heet jij Mami of heb je een mening over deze naam?

Geef dan advies aan ouders die hun kind Mami willen noemen. Vul de onderstaande velden in en deel het met ons.
<


Leuk: Het klinkt schattig
Niet leuk: Mensen zeggen dan Mami Chula en dat betekent lekkerding
Extra info: Het heeft meerdere betekenissen :)

10670