Laat je inspireren om de mooiste babynamen te vinden. Sla namen op, maak toplijsten aan en link je eigen naam aan je favoriete website!

Mohammed

De naam Mohammed is nog beschikbaar. Dus zet je site in de spotlight! Klik op de naam, zodat de URL van je favoriete website hier rechts komt te staan.
Mohammed

Word letterlijk eigenaar van deze naam!
Voor 1 euro per letter link je al een naam.
Je site komt in de spotlight te staan en zal meer bezoekers aantrekken.
Linken naar bijvoorbeeld je Facebook is ook mogelijk.
Of als origineel cadeau.
De naam is maar 1x te koop, dus zorg dat jij degene bent!

Link deze naam nu

Misschien ben je ook geïnteresseerd in: Mo, Moa, Moby.

Betekenis Mohammed

De 47e soera van Koran is getiteld ‘Mohammed’. Mohammed, Profeet; Mekka, Arabië; Muttalib. Hij werd in 570 te Mekka geboren. Nog voor zijn geboorte was zijn vader overleden. Zijn moeder overleed toen hij zes jaar was. Zijn oom zorgde voor zijn opvoeding. In 595 trouwde hij met Khadidja, een rijke weduwe die in de handel zat.

Op 40-jarige leeftijd ontving hij zijn eerste openbaring op de berg Hira nabij Mekka. Aanvankelijk waren er maar weinig die er belang aan hechtten. Maar gaandeweg begonnen de overheden zijn openbaringen op te vatten als een bedreiging voor Mekka als bedevaartsoord. De Ka’aba herbergde op dat moment 365 goden, waar pelgrims uit alle windstreken naar toe kwamen. Dat leverde Mekka veel welvaart op. Maar nu Mohammed beweerde dat er maar één God was, Allah, zou dat alles in gevaar kunnen komen.

In 622 werd Mohammed met zijn weinige volgelingen de stad uit gezet. Hij zocht een goed heenkomen in Medina, waar juist conflicten onder de burgers zo hoog opliepen dat er burgeroorlog dreigde. De leider van Medina beloofde Mohammeds Islam te aanvaarden, als hij vrede wist te bewerkstelligen. Zo werd Medina de eerste plaats waar de Islam werd ingevoerd. Het jaar 1 van de Islam was begonnen. In 630 kon Mohammed bezit nemen van Mekka en de Ka’aba. Hij verwijderde alle afgoden en maakte het tot een Allah toegewijd heiligdom. Hij stierf op 8 mei 632. De betekenis van Mohammed is ‘hooggeprezen’.

Bekende naamdrager: Sir Mohammed Iqbal (1877 – 1938) was een dichter, filosoof en politicus die in het Perzisch en Urdu schreef. Hij is ook beroemd vanwege zijn religieuze en politieke filosofie.

Komt voor in categorie: Arabische namen, Bijbelse namen, Meest gegeven namen.
Heet jij Mohammed of heb je een mening over deze naam?

Geef dan advies aan ouders die hun kind Mohammed willen noemen. Vul de onderstaande velden in en deel het met ons.
<


10674