Laat je inspireren om de mooiste babynamen te vinden. Sla namen op, maak toplijsten aan en link je eigen naam aan je favoriete website!

Nadia

De naam Nadia is nog beschikbaar. Dus zet je site in de spotlight! Klik op de naam, zodat de URL van je favoriete website hier rechts komt te staan.
Nadia

Word letterlijk eigenaar van deze naam!
Voor 1 euro per letter link je al een naam.
Je site komt in de spotlight te staan en zal meer bezoekers aantrekken.
Linken naar bijvoorbeeld je Facebook is ook mogelijk.
Of als origineel cadeau.
De naam is maar 1x te koop, dus zorg dat jij degene bent!

Link deze naam nu

Misschien ben je ook geïnteresseerd in: Nabil, Nabila, Nada.

Betekenis Nadia

Een vertaling van het Latijnse ‘spes’. In feite maakt de hoop deel uit van het bekende drietal ‘geloof’, ‘hoop’ en ‘liefde’ = (Latijn) ‘fides’, ‘spes’ en ‘c(h)aritas’; in het Russisch ‘v(j)era’, ‘nadja’ en ‘ljoebóv’.  

Het drietal komt ook voor als een drietal heilige martelaressen, dochters van de heilige Sofia (= ‘wijsheid’; in het Russisch naast ‘sofia’ ook ‘sonja‘), eveneens martelares.

Bekende naamdraagsters: Nadia Poeschmann (20 juli 1981) is een Nederlands model, presentatrice en actrice. In 2012 werd ze één van de vaste reporters van Pownews. Ze acteerde ook in enkele films en televisieseries.

Nadia Comăneci (12 november 1961) is een Roemeense gymnaste, winnaar van vijf gouden medailles op de Olympische Spelen en de eerste die een perfecte score van 10 punten had tijdens een Olympische wedstrijd.

Komt voor in categorie: Russische namen, Top Oost-Europese namen.
Heet jij Nadia of heb je een mening over deze naam?

Geef dan advies aan ouders die hun kind Nadia willen noemen. Vul de onderstaande velden in en deel het met ons.
<


10674