Laat je inspireren om de mooiste babynamen te vinden. Sla namen op, maak toplijsten aan en link je eigen naam aan je favoriete website!

Sjoert

De naam Sjoert is nog beschikbaar. Dus zet je site in de spotlight! Klik op de naam, zodat de URL van je favoriete website hier rechts komt te staan.
Sjoert

Word letterlijk eigenaar van deze naam!
Voor 1 euro per letter link je al een naam.
Je site komt in de spotlight te staan en zal meer bezoekers aantrekken.
Linken naar bijvoorbeeld je Facebook is ook mogelijk.
Of als origineel cadeau.
De naam is maar 1x te koop, dus zorg dat jij degene bent!

Link deze naam nu

Misschien ben je ook geïnteresseerd in: Sjaak, Sjaan, Sjef.

Betekenis Sjoert

Vorm van Sieuwerd. Tweestammige Germaanse naam, uit Sigiward, waarin Sigi-, S- `zege, overwinning’ betekent en -ward overeenkomt met Gotisch wards, Middelhoogduits wart `wachter, hoeder’. De betekenis is dan ‘behoeder van de zege’.

Bekende naamdrager: Sjoert Brink (19 februari 1981) is een Nederlandse bridgespeler. Hij debuteerde in 2002 met Bas Drijver als succesvol jeugdspeler op het IOC Grand Prix Junior Salt Lake City en in 2004 debuteerde hij in het Nederlandse team op de Olympiade waar Nederland de 2de plaats behaalde. Hij speelde toen met Ricco van Prooijen. In 2006 hernieuwden hij en Bas Drijver hun partnership. Succes bleef niet lang uit: derde op het Open EK 2007, derde in de Bermuda Bowl 2007, eerste op het Open EK 2009, winnaar van de Champions’ Cup 2010 en landstitels in 2010 en 2011. De kroon op hun werk werd in 2011 gezet, waar zij met het Nederlandse team de Bermuda Bowl wonnen op het wereldkampioenschap.

Komt voor in categorie: + Overige Nederlandse namen, Korte namen, Top Nederlandse namen.
Heet jij Sjoert of heb je een mening over deze naam?

Geef dan advies aan ouders die hun kind Sjoert willen noemen. Vul de onderstaande velden in en deel het met ons.
<


10667