Laat je inspireren om de mooiste babynamen te vinden. Sla namen op, maak toplijsten aan en link je eigen naam aan je favoriete website!

Uys

De naam Uys is nog beschikbaar. Dus zet je site in de spotlight! Klik op de naam, zodat de URL van je favoriete website hier rechts komt te staan.
Uys

Word letterlijk eigenaar van deze naam!
Voor 1 euro per letter link je al een naam.
Je site komt in de spotlight te staan en zal meer bezoekers aantrekken.
Linken naar bijvoorbeeld je Facebook is ook mogelijk.
Of als origineel cadeau.
De naam is maar 1x te koop, dus zorg dat jij degene bent!

Link deze naam nu


Betekenis Uys

De naam Uys ontstaan ​​in Leiden in de jaren 1600. De betekenis ervan is onbekend, aangezien de archieven niet terug voordat gaan naar de jaren 1600. Sommigen hebben gespeculeerd dat het oorspronkelijk de naam was van een Franse Hugenoten familie, De Nys, anderen dat het oorspronkelijk de naam van een Duitse familie, Husse was. En weer anderen dat het oorspronkelijk de achternaam van een Schotse familie, Uist.

Bekende naamdrager: Uys Krige (1910 – 1987) was een Zuid-Afrikaanse schrijver van romans, kortverhalen, gedichten en toneelstukken in zowel Afrikaans als Engels. Hij wordt tot de literaire generatie van de Dertigers gerekend. Hij heeft tweemaal de Hertzogprijs van de Zuid-Afrikaanse Akademie voor Wetenschap en Kunst in de categorie poëzie toegekend gekregen.

Komt voor in categorie: + Overige Nederlandse namen, Korte namen, Top Nederlandse namen.
Heet jij Uys of heb je een mening over deze naam?

Geef dan advies aan ouders die hun kind Uys willen noemen. Vul de onderstaande velden in en deel het met ons.
<


10668